top of page
61a33873bfe452538aa25b9444692ad0_fgraphic.jpg

אוהבים את התוכן שאנו מייצרים? אנא עזרו לנו להמשיך את הפעילות דרך תרומה ב-PayPal או ב-PayBox

5895ceb8cba9841eabab6072.png
תמונת הסופר/תMor Dabastany

כיוון בולמים בסיסי - איפה ואיך?

עודכן: 14 בינו׳ 2023

הפוסט נכתב בהמשך לשיחות עם חבר קרוב בנוגע לעולם הבולמים. המטרה הייתה לכתוב מדריך שהוא אינטרפטאציה עברית פשוטה למדריך של המאסטר הבלתי מעורער של הבולמים - הלא הוא, דוגל הבעלים של שוק-קראפט ( Shockcraft ). המדריך הנ"ל מבוסס על הידע הפרטי שלי דרך קריאה ברשת ושיחות עם בעלי מקצוע וחברים נוספים.

אז בואו רגע ניישר קו, מהם מכלולי המזלג והבולם האחורי (חלק לא רלוונטי לגביו אבל נחמד לקרוא גם):

מנגנון דאמפר בבולמי FOX לאופניים
מנגנון דאמפר בבולמי FOX לאופניים

מושגים בסיסיים - יישור קו

1) קפיץ - הקפיץ משמש כמשכך, קפיץ יכול להיות עשוי ברזל או אוויר (air and coil)

2) דאמפר - יחידה הידראולית בעלת כיוונונים המרסנים את התנהגות הקפיץ (או שאפשר לומר, מאפשרים התנהגות נכונה)

3) כתר (crown) - היחידה העליונה דרכה מתחברות צמד רגלי הבולם

4) סטנשנים - יחידות אשר בתוכן מורכב הקפיץ והדאמפר. מצופות חומר המוריד חיכוך

5) רגליים תחתונות (lowers) - יחידות אליהן נדחסים הסטנשנים ובהן מצויים נוזלים הידראוליים המסייעים לשימון הסטנשנים

6) סטירר - יחידת מתכת אשר נכנסת לתוך צוואר ההיגוי (הדסט) ואליה מתחבר הסטם והכידון.

7) בושינגים / מחזירי שמן - יחידות איטום והחלקה היושבות ברגליים התחתונות ומוחלפות לעיתים (לכשניתן עם בושינגים) כדי שבולם יעבוד טוב, יש צורך בעיקרון פשוט - כמה שפחות חיכוך, משמע, ככל שיש פחות יחידות הנוגעות ביחידות אחרות, כך פעילות הבולם תהיה טובה וחלקה יותר. במזלגות, החיכוך יכול לנבוע ממספר מקומות עיקריים: • גומיות ומחזירי שמן • בושינגים • עודף שמן • עיקום של הסטנשן או הרגליים התחתונות (נדיר) כתבתי בעבר על התהליך שנקרא burnishing בו גורמים לבושינגים להתרחב בעזרת ראש חרוט בהתאם לגודל הסטנשן (חפירה לכשעצמה, בואו נשים את הדיון הזה בצד, אלא אם יהיו מתעניינים ואז נפתח זאת בתגובות). בהנחה והמזלג שלכם לאחר טיפול ו/או חדש, אפשר לגשת ולהתחיל לכוון אותו בעזרת כללי האצבע הבאים.

1) לכל רוכב יש העדפה וצורת רכיבה משלו - רוכב אגרסיבי ידרוש בולם תומך יותר ואילו רוכב שרוכב בשבילי 4X4 סביר שידרוש נוחות גבוהה יותר

2) לחצי האוויר "המומלצים" ו/כיווניני הדאמפר הם כללי אצבע, אין להם אחיזה במציאות וסביר שאין טעם להתעסק בהם

3) את הבולם הקדמי והאחורי מכוונים עם ציוד מועמס - לא עם גופיה וכפכפים, אלא עם כל הציוד רכיבה עליכם. לא להתעצל!

פיית מילוי אוויר במזלגות
פיית מילוי אוויר במזלגות

מתחילים לכוון


שנתחיל - הכיוון מתייחס רק לבולמי אוויר, עבור קפיץ אם תהיה דרישה, אכתוב עוד פוסט. 1) בשלב הראשון, פתחו את כל הכיוונים האפשריים - ריבאונד וקומפרשן, הכוונה - fully open

2) הורידו אוויר מהבולם הקדמי והאחורי, ממש ללא אוויר כלל.

3) נפחו מעט את הבולמים (מבלי להסתכל על הלחצים) ופמפמו את הבולמים - הבולמים עולים לאט מידי? כמו "מחלת ים" -יופי, מלאו עוד אוויר.

4) צאו לסיבוב - האופניים קפיציים מידיי, קופצניים יתר על מידה וללא שליטה? אנחנו במצב שיש יותר מידי אוויר, הורידו קצת את האוויר.

5) כעת, לכשיש לכם את המושג כיצד מרגישים צמד הכיוונים המנוגדים, נסו להגיע למצב שבו "נוח לכם". מתאים לצורת הרכיבה שלכם. נפחו או הורידו אוויר בהתאם.

6) כדי להגיע למצב בו יש טיון כמו שצריך, בדקו שגם הבולם האחורי וגם המזלג עולים ומתנהגים בדיוק באותה צורה. התעלמו בשלב זה מלחצי האוויר, חשוב מאוד שלא לתת להם התייחסות (אלא אם כן אתם בקצה של הלחצים ושם כבר יש לחשוב אם להשתמש בטוקנים).

7) צאו לסיבוב בשטח - ההיגוי מאבד שליטה או האופניים קורסים פנימה בסיבוב? הוסיפו מעט ריבאונד, קליק אחד כל פעם, עד שתרגישו שאתם בסדר ונוח לכם. מעוניינים בקשיחות ותוספת של "כושר פידול", הוסיפו קומפרשן. שוב, קליק אחד כל פעם. המדריך על קצה המזלג, לא נכנס לדקויות רבות אבל בא לתת לכם הסבר בסיסי כיצד לכוון את הבולמים שלכם. קפיץ טוב יכול לתת תמיכה מצויינת לרוב הרוכבים ללא בעיה.

נתקעתם ובא לכם שנעזור לכם? מוזמנים לפנות בפרטי ואכוון אתכם למישהו בקרבת מקום שיתן לך יד ללא עלות - התמורה שלכם, תמונה עם חיוך!


מנגנון הריבאונד למזלגות אופניים
מנגנון הריבאונד למזלגות אופניים


791 צפיותתגובה 1

פוסטים קשורים

הצג הכול

1 comentário


משה נאמן
משה נאמן
05 de set.

נשמח לפוסט על בולמי קפיץ. תודה!


Curtir

מבצעים מומלצים

bottom of page