top of page
61a33873bfe452538aa25b9444692ad0_fgraphic.jpg

אוהבים את התוכן שאנו מייצרים? אנא עזרו לנו להמשיך את הפעילות דרך תרומה ב-PayPal או ב-PayBox

5895ceb8cba9841eabab6072.png
תמונת הסופר/תMor Dabastany

פדאל מגנטי תוצרת magped תחת ביקורת!

עודכן: 26 בדצמ׳ 2022

לפני מספר שבועות קיבלתי לביקורת את הפדאלים המגנטיים תוצרת magped מפאול הגיבור! המטרה הייתה בעיקר לבדוק את המעבר לקליטים מפדאלים פלאט מבלי לוותר על הפלטפורמה הרחבה.


פדאל פלאט מגנטי תוצרת magped לאופניים
פדאל פלאט מגנטי תוצרת magped לאופניים

למי שלא יודע, עברתי לפני שנה פציעת ברכיים שהובילה אותי לבחור סגנון רכיבה שונה ומטרות אחרות עבורי ברכיבה. הפדאל הגיע אליי ישירות מגרמניה בעזרת שילוח, במקרה שלי בחרתי בפדאל המיועד לרכיבת אינדורו. הפדאל שוקל בין 490 ל-530 גרם, כאשר ההבדל מושג בעזרת מגנט אמצעי חזק יותר (תלוי במשקל הרוכב).

הפדאל מגיע עם צמד מגנטים, אחד לכל צד, כך שניתן ״להתחבר״ בכל צד. הפדאל מגיע עם 12 (!) פינים לכל צד, סה״כ 24 שמהדקים את הנעל אל הפדאל.

פתיחת הקופסא מלווה בספרון המסביר כיצד לחבר את פלטת המתכת אל הנעל ומסייע להבין כיצד לעבוד איתו. החיבור פשוט מאוד - חיבור פלטת מתכת + ספייסר פלסטיק אל ה-SPD בנעל וזהו.


גילוי נאות, אין לי ניסיון רב ברכיבה עם קליטים וכן אין לי הרבה שעות שטח מאז הפציעה, רוב הרכיבות שלי מסתכמות ברכיבות קרוס קאנטרי או עירוניות כך שהמידע שאתן מבוסס על הניסיון הזה.

הפדאל מרגיש סופר אגרסיבי, ניכר כי הוא מתאים לרוכבי אינדורו שרוצים להנות גם מקליטים וגם מפלאטים. החיסרון הוא שמדובר בכך שיש צורך לרכוש נעל ייעודית שתתאים לחיבור הזה. למה אני מתכוון? נעל קליפלס רגילה (כביש/שטח) לא תתאים, אלא צריך נעל עם פלטפורמה רחבה כמו Hellcat. עבורי, זה יתרון, אני מניח שחלקכם תמצאו את זה כחיסרון.

ברגע שעולים על האופניים מגלים שהפלטפורמה הרחבה של הפדאל מספקת אחיזה מצויינת (התחלתי ללא מגנט, בכוונת תחילה) וניתן לרכב עליהם מבלי להתחייב לסוג חיבור הפדאל. מבחינתי, זה יתרון כיוון שאם רוכבים בעיר עם סנדלים (רחמנא ליצלן), אין בעיה להרוויח פלטפורמה רחבה.


פדאל פלאט מגנטי תוצרת magped לאופניים
פדאל פלאט מגנטי תוצרת magped לאופניים

הסיבוב הראשון היה בעיר מגוריי והרגיש סופר סוופר איכותי. לפדאל יש 12 פינים כאשר חלקם בגובה גבוה יותר חלקם נמוך יותר, מה שמסייע להרוויח אחיזה נוחה יותר על הפדאל (לשם השוואה, הוא די דומה באחיזה ל OneUp שלי).

מה שכן, ביחס לפדאל הפרטי שלי, מרגישים את המשקל שלו (חיסרון עבור מי שמחפש משקל נמוך יותר).

ברכיבה בשטח ליד הבית (נחל אלכסנדר) לא הרגשתי בירידה באחיזה של הפדאל וכן הרגשתי שהוא סופר נוח.


מספר ימים לאחר מכן, השאלתי זוג נעליים מחבר וניסיתי לרכב איתן. חשוב לציין שהמידה שלהן לא תאמה במדויק את כף הרגל שלי (טיפונת גדולה) כך שנאלצתי להשתש בגרביים עבים מאוד שקצת פגמו בחווית הרכיבה. ברגע שמרימים את הרגל ומצמידי אותה אל הפדאל, יש תחושה של יניקה מגנטית המצמידה את הכף רגל בדיוק לפדאל במיקום המדויק. מאותו רגע, ניתן לרכב עליהם כמו על קליטים רק בלי התחושה שיש ״פחד״ להתנתק.

ברכיבה עירונית מורגש כי ניתן למשוך את הפדאל כלפי מעלה אבל מאידך, משיכה חזקה מנתקת את הפדאל. יש פה עקומת למידה היות והשחרור קורה ברגע אחד (שוב, הבנתי שזה דומה גם לקליטים..) ולפעמים יכול להפתיע. לאחר רכיבה של שעה בערך, עם ניתוק וחיבור ירדתי לכיוון נחל אלכסנדר.

בנחל הרגשתי שיש יתרון משמעותי לעומת הפדאל קומפוזיט של OneUp. במקומות בהם התקשיתי לפדל (לדוגמא עליה על סלע טכני.. חיפשתי כאלו שם ליד המצפור) גילתה כי ניתן לסחוב את הפדאל כלפי מעלה ולהרוויח משיכה נחמדה.

עוד נקודה ששמתי לב אליה נוגעת ליכולת למקם את הרגל בדיוק באותו מקום כל פעם, מאוד דומה לקליטים, אך אני מאמין שלאורך זמן, היות ויש חיכוך של של הסוליה בברגים.

בסה״כ מדובר במוצר סופר איכותי (אם כי צריך למחוק את האותיות L ו-R על הפדאלים, זה נראה קצת זול) שנותן אחלה מענה למי שמחפש את המעבר בין פלאטים לקליטים. לדעתי, מי שיגיע מקליטים לפלאטים לא יסתדר כשורה, זה יותר קרוב לפלאט מאשר לקליט.


===== עכשיו לשוס, בהמשך לשיחות עם פאול, ביקשתי ממנו שינפק לחבר׳ה הישראלים (חברי BikeTalk ובייקדילז) קופון הנחה והוא הסכים לתת לנו 10% הנחה!

את ההנחה תוכלו לממש בעזרת קוד קופון: BIKE10DEALZ את הקופון תוכלו להכניס בעגלת קניות כאשר תרכשו פה: https://www.magped.com/

נתראה בסקירה הבאה!

167 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


מבצעים מומלצים

bottom of page